Fluitend naar je werk

Actueel...

Top 5 belangrijkste factoren voor werkplezier

Top 5 belangrijkste factoren voor werkplezier
Geplaatst op: 17 juli 2019

75% vindt een betrokken baas belangrijk, net als collega’s om mee te lachen en te balen.

Lees verder...
Volgens de wetenschap hebben gelukkige mensen 9 dingen gemeen

Volgens de wetenschap hebben gelukkige mensen 9 dingen gemeen
Geplaatst op: 17 juli 2019

We zijn over het algemeen best gelukkig, maar daar lijken we niet tevreden mee te zijn. We willen héél gelukkig worden. Daarom zijn tijdschriften als Happinez zo populair en bezoeken we massaal coaches en geluksgoeroes.

Lees verder...

Volg ons

twitterlinkedin


Actueel

Volgens de wetenschap hebben gelukkige mensen 9 dingen gemeen

We zijn over het algemeen best gelukkig, maar daar lijken we niet tevreden mee te zijn. We willen héél gelukkig worden. Daarom zijn tijdschriften als Happinez zo populair en bezoeken we massaal coaches en geluksgoeroes. Ook de wetenschap heeft in de afgelopen jaren zijn steentje bijgedragen aan onze zoektocht naar geluk. Gek genoeg, tonen wetenschappers juist aan dat geluk eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is.

 

Deze 9 dingen hebben gelukkige mensen gemeen, blijkt uit onderzoek:

1. Diepgaande relaties

Ze hebben diepgaande sociale relaties, niet alleen met hun partner maar ook met andere vrienden en familie.

 

2. Tijd

Ze vinden tijd belangrijker dan geld en kiezen dus eerder voor meer vrije tijd dan voor een dikkere bankrekening.

 

3. Tevredenheid

Ze zijn dankbaar en tevreden met de mooie dingen van het leven.

 

4. Goede daden

Ze verrichten regelmatig goede daden of doen vrijwilligerswerk. Daar voelen mensen zich in het algemeen beter door.

 

5. Sport

Ze sporten veel. Sporten en bewegen zijn goed voor lichaam en geest.

 

6. Ervaringen

Ze geven hun geld uit aan ervaringen en minder aan spullen.

 

7. Vrienden

Ze brengen relatief veel tijd door met vrienden. Zeker als die vrienden ook gelukkig zijn, bevordert dat het geluksgevoel.

 

8. Mindfulness

Ze leven in het moment. Mindfulness lijkt dus toch te helpen.

 

9. Geld

Geld is niet onbelangrijk. Tot een jaarinkomen van 65.000 euro maakt elke euro extra, een beetje gelukkiger, maar het belangrijkste is dat je niet te weinig geld hebt. Veel heb je niet nodig.

 

(bronnen: Business Insider, Welingelichte kringen)

Top 5 belangrijkste factoren voor werkplezier

75% vindt een betrokken baas belangrijk, net als collega’s om mee te lachen en te balen.

 

Voor werknemers gaat werkplezier over kleine dingen: kunnen lachen (en balen) met je collega’s, complimenten krijgen of gezellig samen lunchen. Meer plezier is volgens twee derde ook belangrijker dan een hoger salaris of de inhoud van het werk. Ruim een kwart (27%) heeft het qua werkplezier echt goed getroffen, zij gaan élke dag met plezier naar hun werk. Opvallend hoog scoren de 55+ers: twee derde zegt dagelijks met plezier naar het werk te gaan. Gemiddeld scoort het werkplezier een 7+.

 

Flexibiliteit in plaats van een ‘verrassend’ teamuitje

Werkgevers hoeven geen trukendoos open te trekken met verrassende over-de-top bedrijfsuitjes, stoelmassages of sportschoolabonnementen. Uit de resultaten blijkt dat werkgevers het belang van dit soort zaken overschatten. Flexibiliteit wordt juist wel hoog gewaardeerd. Zelf kunnen bepalen waar en wanneer je werkt (45%), hoe je je werk invult (56%) en spontaan een vrije dag kunnen opnemen wanneer het jou uitkomt (67%): dat blijken belangrijke factoren voor werkplezier. Ook goede koffie of thee en een sfeervolle werkomgeving dragen bij aan werkplezier. Maar in the end hechten werknemers vooral belang aan waardering, fijne collega’s en de glimlach van een klant.

 

Samen lachen, samen balen

Werknemers halen werkplezier vooral uit het ervaren van een positieve verbinding met hun collega’s. Op een goede tweede plaats komt het meemaken van leuke en verrassende dingen op het werk. Ze willen het gevoel hebben onderdeel te zijn van een hecht team met een betrokken leidinggevende die regelmatig complimenten uitdeelt. En met collega’s waarmee ze kunnen lachen én balen, die samen successen vieren en die ook wel in zijn voor het uithalen van een goede grap, met elkaar of met de baas.

 

Arjen Banach, Chief Happiness Officer, spreker en dagvoorzitter op het gebied van organisatiecultuur: “Werkplezier is essentieel voor werknemers. Je werkdag moet leuk zijn en genoeg toffe momenten bevatten. Anders houd je het niet lang vol. Daarin speelt werkcultuur een belangrijke rol. Je werkplek moet een plek zijn waar je niet heen moet, maar heen wilt gaan. Er liggen voor werkgevers in tijden van een krappe arbeidsmarkt en daarnaast hoge burn-outcijfers, dus vooral daar kansen om talent aan te trekken en vast te houden. En om personeel gezond aan het werk te houden.”

 

Top 5 belangrijkste factoren voor werkplezier:

1. Een glimlach toveren op het gezicht van een klant

2. Het gevoel dat je onderdeel bent van een hecht team

3. Samen met je collega’s kunnen lachen én balen

4. Een menselijke, betrokken baas, met inlevingsvermogen

5. Flexibel vrije dagen opnemen op het moment dat het jou uitkomt

(bron: HR Praktijk)

Copyright © Fluitend naar je werk 2019 Webdesign & CMS : DO IT-online